Hoztok nekünk túrórudit?

Original price was: 7 999 Ft.Current price is: 6 799 Ft.

A webshopban megjelenő kedvezmények a webshopos vásárlásokra érvényesek. Ha a budapesti üzletben is szeretnél a webshopos árakon vásárolni, nézd meg, hogyan juthatsz Törzsvásárlói kártyához!

Készleten

Ezért a termékért 36 hűségpont jár neked.

Mit éreznek azok a magyar gyerekek, akik külföldre költöznek? Hogyan telnek a napjaik? Milyen élmények érik őket és milyen nehézségekkel kell megküzdeniük? Hogyan tartják a kapcsolatot Magyarországgal, a magyar barátokkal, rokonokkal? Mit szeretnek Magyarországon és mit változtatnának meg, ha tehetnék?

A Hoztok nekünk túrórudit? hét Európában (Ausztriában, Németországban, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban) és hét Európán kívül (az Egyesült Államokban, Szaúd-Arábiában, Japánban, Indonéziában, Dél-Afrikában, Ausztráliában, valamint Mexikóban és Brazíliában) élő magyar család igaz történetét mutatja be. Szerepelnek a könyvben olyan gyerekek, akik Magyarországon születtek és olyanok is, akik külföldön. Van család, ahol mindkét szülő magyar, és van, ahol csak az egyik. A családok egy része úgy gondolja, hogy egyszer hazatér Magyarországra, egy másik része nem tervezi, hogy visszaköltözik, és van olyan család is, amely már visszajött. Ami közös a könyvben szereplő gyerekekben: mindannyian beszélnek magyarul, és mindannyian szeretik a túrórudit. Minden család története egy fejezet és szinte mindegyik fejezetben a család valamelyik gyermeke a mesélő, akitől hallhatjuk az ő történetüket. Vannak köztük egészen kicsik, bölcsisek vagy ovisok, helyettük a szüleik mesélnek a könyvben, de vannak általános iskolások és gimnazisták is, akik a saját gondolataik osztják meg.

A kötetben szerepel a szerző saját gyerekkori története a nyolcvanas évekből (Mexikó és Brazília), valamint saját gyerekeinek mostani külföldi története is (Bali szigete, Indonézia).

Az illusztrációkat Grela Alexandra készítette.

SZERINTÜNK

Bukkancs ajánlja! Róka úrnál

“Itt egy könyv, ami talán legkézzelfoghatóbban adja át, milyen is gyerekként egy idegen kultúrával ismerkedni. Raskó Gabi könyve – amiben tizennégy külföldön élő magyar családot mutat be – hatalmasat szólt tavaly, és joggal: minden család történetét vagy az egyik gyerek, vagy az ő élményeit megfogalmazó szülő meséli el, amitől olyan közvetlenné válik az egész történet, mintha csak egy játszótéren hallanánk ugyanezeket a gondolatokat. Külföldi szülőként én sok fejezetben majdhogynem a saját életünket éreztem visszaköszönni, a cím hallatán pedig rögtön felnevettem, mert tényleg! Mi is mindig túrórudikat kérünk a rokonoktól…”

Olvass tovább a Blogon:

További információk

Szerző

Kiadó

Illusztrátor

Kiadás éve

Borító

Puhafedeles

Oldalszám

168

Méret (mm)

185×250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoztok nekünk túrórudit?” értékelése elsőként
Előjegyzés Értesítünk, ha érkezik hozzánk ilyen termék. Kérjük, ehhez add meg az e-mail-címedet!